Враца ремонтира алеи, тротоари и осветление с 300 000 лева

  • 24 юли 2020, 10:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium c12318bc6bc69b4b12672c44278d82b1 640x480

Алеите към градския стадион „Христо Ботев“ във Враца ще бъдат с нова асфалтова настилка. Ще се възстановят тротоарните площи и ще се ремонтира парковото осветление. Дейностите стартираха преди дни и са включени в капиталовата програма на Общината за тази година.

Предвидени са близо 300 000 лева, с които ще се асфалтират алеите към спортния комплекс в града. Дейностите включват ремонт на прилежащите площи и на компрометирания тротоар в района на Начално училище „Иван Вазов“. Планира се поставянето на нови пейки и кошчета.

Успоредно с обновяването на парковите алеи към стадиона, ще бъде асфалтиран и участъкът от бул. „Демокрация“, в частта от ул. „Спортна“ до ул. „Козлодуйски бряг“, тъй като настилката е в изключително лошо състояние.

Подобни ремонтни дейности в този район не са извършвани в последните 20 години. „В местната администрация има много сигнали от граждани за състоянието на алеите, за липсата на достатъчно пейки и осветление на места. С реализирането на строително-ремонтните работи парковото пространство ще бъде с изцяло нов облик. В момента обсъждаме варианти и за обособяването на още детски площадки на алеите“, сподели кметът на Враца - Калин Каменов.