Враца се обединява в помощ на известен юрист

  • 24 юни 2020, 11:27
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 105278357 113904090370430 5152254043393443025 o

Кампания за събиране на средства в помощ на тежко пострадалата в катастрофа в града Полина Христова стартираха врачани в социалните мрежи (виж тук). Дамата е добре позната в града. Тя работи като юрист в общината, страстен планинар и пътешественик е, онича танците и има две деца. Именно на името на голямата й дъщеря - Боряна, е и разкритата дарителска сметка. 

Полина пострада заедно с още трима служители на община Враца в тежка катастрофа на бул. "Европа" в града. В резултат на тежки травми и опасност за живота й, Христова бе спешно транспортирана в "Пирогов", където вече претърпя две интервенции. В резултат е овладян вътрешночерепният кръвоизлив след инцидента, обяви вчера шефът на врачанската болница Петър Керемедчиев, който непрекъснато следи състоянието на врачанката.

"Първоначалните необходими средства бяха светкавично събрани и преведени на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” - гр.София, но тепърва ще са необходими още, за да продължат операционните интервенции и последващо лечение. Затова молим, който с колкото може да помогне на нашата приятелка, Поли.

Ще има поставени дарителски кутии в танцова школа "Нанков", както и на още доста места, които ще обявим допълнително. Благодарим ви! Нека заедно помогнем на Поли да покори най-големия връх!", призовават организаторите на дарителската кампания. 

В резултат на тежкия сблъсък във Враца участваха общо 7 души. Най-сериозно пострадаха Полина Христова и колегата й от общината в града - Генко Стоянов. Понастоящем той е стабилизиран и оперран от фрактура на таза. Другите двама пътници в тяхната кола се разминаваха без тежки наранявания.