Враца се сдоби с общинска забавачка

  • 10 май 2017, 18:00
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium dsc 0503

DSC_0503

С общинска занималня се сдобиха служителите на кметската администрация във Враца. Забавачката, която се финансира с проект по „Красива България“, отвори врати с малко забавяне. Новият обект откри лично кметът Кметът Калин Каменов, а с прерязването на ленттаа му помогнаха двама бъдещи посетители на звеното - 8-годишният Петър Бориславов и 7-годишният Радостин Пламенов.  Водосвет за здраве и благополучие на детското заведение отслужи отец Владислав от Врачанската митрополия.

„Враца се нарежда сред модерните и съвременни общини, в които се прилага моделът на корпоративна социална отговорност, чрез който се дава възможност на работещите в държавната и общинска администрация да полагат грижи за децата си и да бъдат близо до тях. Това е добра практика в много европейски страни. Днес тя се реализира във Враца и по този начин ние се нареждаме сред добрите примери. Добър символ и това, че занималнята се открива на 9 май-Денят на Европа“, каза при откриването Каменов и добави, че ще работи активно за развитието на детските образователни институции във Враца.

DSC_0450

Заниманията ще се водят от квалифициран учител, който ще работи с малчугани на възраст от 7 до 11 години. Техните родители са служители в общинска/държавна администрация според изискванията на „Красива България“, по който бяха ремонтирани и обзаведени двете помещения на занималнята. Средствата по проекта са на обща стойност 46 482 лв. Оборудването е модерно и съобразено с възрастта на децата. До момента са записани 11 деца при капацитет 20, но приемът продължава през цялата година.

Детската занималня ще бъде отворена от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч. и ще работи и през летните месеци, ако има не по-малко от 10 записани деца.

DSC_0519