Враца ще стане проспериращ град за младите

  • 30 октомври 2017, 12:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0308

Кметът на Враца Калин Каменов е победител за голяма община в категорията "Паркове и градска среда" в провеждащия се за пета поредна година национален конкурс "Кмет на годината 2017", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Минути след връчването на приза по време на официална церемония в Sofia Tech Park, градоначалникът сподели какво е усещането да си победител и защо Враца е заслужила да е отличник.

- Какво е чувството да спечелите този приз?

- Чувство на ангажираност с повече отговорности и защита на това да извоюваш позициите да се грижиш добре за града си. За мен наградата е отличие за добър стопанин. Стопанин, който няма как да се грижи за града си, ако няма подрекпата и разбирането на своите съграждани. Това много ме радва, защото моите съграждани повярваха, че Враца може да бъде по-чист, по-сигурен и уреден град, със съвременни модели за сигурност, които пазят и дават необходимото чувство на увереност на врачани. Благодаря за подкрепата, за доверието, което те имат към мен и моя екип. Ще направим така, че Враца да се развива все повече и отново да си върне позициите на проспериращ, а не на обезлюдаващ се град. Целта ни е с течение на времето нашите съграждани да се върнат от различни места тук. Когато един град има сигурност, чист е, добре подреден и с добра инфраструктура - инвестициите не закъсняват. Убеден съм, че това ще се случи.

- С какво Враца заслужи да е победител?

- Полагаме неимоверни усилия да се грижим добре за града ни - да бъде чист, добре уреден, добре поддържан. Влагаме огромни усилия за всеки празник Враца да изглежда тържествено, така че всеки един жител и гост на града да усети празничната атмосфера. Надявам се и се радвам, когато това се оценява от нашите съграждани. Това е една от причините да получим наградата в тази категория.

- Стимул ли е за Вас тази награда?

- Стимул са предизвикателствата. Разбира се, една такава награда също е стимул и се надявам все повече съграждани да виждат усилията и труда на своите кметове, които се полагат, за да може градовете да излеждат по-добре.