Врачани се зарибиха по дигиталния маркетинг

  • 28 януари 2019, 18:28
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 3  9

Дигиталният маркетинг става все по-популярен във Враца. Това показа специално събитие, с което се откри тазгодишният прием на курсисти в града. „Дигитализирай това 2.0“ събра отново хора с интереси в сферата на онлайн рекламата в актовата зала на СУ „Козма Тричков“. Специалисти в сферата споделиха опит и интересни факти за това как да бъдат достигнати и спечелени потребителите. Събитието на "Враца софтуер общество" даде началото на кампанията по кандидатстване за новия курс по дигитален маркетинг, който те организират и който ще започне в края на февруари.

Записването за него вече стартира и всеки, който желае да участва може да заяви това като попълни електронна форма, която може да намери на http://school.vratsasoftware.com/digital-marketing/, като крайният срок за това е 13 февруари. Подборът ще се осъществи в четири стъпки, кандидатстване онлайн чрез електронна форма. Вторият етап са предварителни тестове по английски език и общи познания по маркетинг, те се провеждат на място, в ИТ центъра, който се намира на ул.“Кокиче“ 14 във Враца. Третият етап е решаване на задача вкъщи. Последната, четвърта фаза, предвижда кратко събеседване, където се преглежда и направената задача.

Зад курсовете и кампанията отново стои „Враца софтуер общество“. Вече четири години организацията развива софтуерната индустрия в града и региона. Към момента над 250 човека са се включили в провежданите обучения, много от тях вече са се реализирали в тази сфера. 24-ма от завършилите курса по програмиране работят в 3 софтуерни фирми във Враца. Продължават и другите дейности на организацията като HackVratsa, CodeWeek Враца, Лов на съкровище и други, които се радват на голям интерес.