Всеки здрав да работи, като те е страх на ресторант - не отиваш

  • 12 ноември 2020, 12:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 122

15 декември старт на ремонта на Спешното отделение на "Пирогов". Лечебното заведение се доказа като един от най-добрите ни батальони. Така че и по дълговете ще направиш сметка, най-новата техника и да започваме да лекуваме хората. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към здравния министър Костадин Ангелов при посещението си днес в УМБАЛ "Пирогов" в София.

Още с пристигането си Борисов заяви, че вече е отрицателен за коронавирус.

Шефът на "Пирогов" проф. Балтов разказва на министър-председателят какво е предприето до сега и каква ще е реорганизацията на лечебното заведение в предстоящия ремонт. Той показа и чистия коридор, където минават пациентите, които нямат коронавирус.

"До края на седмицата ще бъдат разкрити 400 легла за средни и редно-тежки травми", уточни проф. Балтоф. 

След посещението си в лечебното заведение Борисов се насочи към друга проверка - заедно с двамата медици той премина по Северната скоростна тангента и показа как вече изглежда пътят за Белград. "Всеки здрав да работи, за да не спират проектите", посочи той и отбеляза, че всичко по пътя е постигнато благодарение на усилията на докторите да лекуват хората и строителите - "оздравяват и се връщат".

По думите му държавата не трябва да спира, трябва да се движи. Като те е страх на ресторант, не отиваш, заключи Борисов.

Снимки: Screenshot/Facebook/BoykoBorissov