Второ обвинение за бившия кмет на Стрелча

  • 18 май 2016, 10:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 4b6d acb7

Второ обвинение получи бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев. То е за това, че е сипал алкохол и е напил 16-годишна ученичка преди да я насили. Адвокатката на задържания Ташкена Колчева ще обжалва новото обвинение. Тя жалва и ареста на клиента си и настоява с молба за по-лека мярка.


Скандалният случай, станал в стаята на Евстатиев, в хотел“ Стрелча“ в едноименния град, продължава да е във фокуса на публичността. Очаква се в близките дни съдът в Панагюрище да прецени дали да насрочи заседание по искането за по-лека мярка заради здравословното състояние на доскорошния управник. Вече пети месец Евстатиев е в ареста в Пазарджик, след като непълнолетната И.Б. се оплака, че била изнасилена от него и прокуратурата го привлече като обвиняем за сексуалното насилие.


2 пъти Евстатиев излиза от ареста и лежа в болница-първо с инсулт, а после с психичен срив, заради който бе приет в психиатричната болница в Пазарджик, ремонтирана по време на неговия мандат като кмет на областния град. Преди дни Евстатиев бе изписан от лечебното заведение.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!