Вълчедръм стана на 50, празнува от сърце

  • 28 август 2019, 18:55
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium val4edram ulicite

Вълчедръм празнува от сърце своята 50-годишнина, съобщи кметът Иван Барзин. Преди 50 години с указ на тогавашния държавен съвет голямото златийско село  става град.

Дълго в града ще се помни голямото събиране на хора,преминало под девиза „Среща на 50“. Издирени са жителите на селото, родени през 1969 година, връстници на града. Издирено е и първото бебе, както и сключилите брак през тази година. Всички те, където и да живеят, се събраха под покрива на обичаното читалище „Рало“ и изразиха обичта си към родния град. Те пожелаха и занапред той да се разивва като модерно градче в равната Златия.

Срещата зъвърши с хоро, което поведе заместник-кметът на общината Мая Гуглина. В читалището бе открита и документална изложба за развитието на селището като село и като град, подготвена от екип на Държавния архив в Монтана. Празникът продължи с изпълнения на духовите оркестри на Вършец и „Виво Монтана“, с концерт на Илия Луков. Трибуна получи и младият сръбски певец Сава Чиплич, който по стечение на обстоятелствата живее и учи във Вълчедръм.

Празникът продължава  в събота с футболен турнир, посветен на юбилея на града. В него ще участват три детски отбора – на Вълчедръм, Лом и  ЦСКА – София, допълни кметът.