Вълчев: Не можем да държим децата затворени до април

  • 12 ноември 2020, 08:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 1413

Важно е колко време продължава обучението в онлайн среда. Сред втората, третата седмица децата губят интерес към учебния процес. Не можем да държим децата затворени до април. Това каза пред NOVA образователният министър Красимир Вълчев.

"Десоциализацията, обездвижването, при малките деца не е желателно продължителен престой пред екрани, това са негативните последици от дистанционното обучение", допълни той.

По думите му 44% от учениците ще учат в електронна среда, които довчера са били 38-39% и уточни, че от 2400 училища 1100 са без коронавирус - в по-малките и по-отдалечените общини.

Вълчев коментира и за носенето на маски в час. "Надделя мнението, че образователният процес е дори невъзможен с носене на маски, особено за малките. Сега сме обаче в по-кризисен момент, с огромен натиск над болниците, за съжаление обсъждаме кое е по-малкото зло. Всеки един учител може да изиска от учениците да носят маски в неговия час. Следващата седмица ще обсъдим дали да бъде задължително", коментира министърът.