Външно: Влизайте в Гърция през "Кулата" или "Маказа"

  • 30 юни 2020, 19:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium checkpoint kulata promahon

Поради големия интерес, свързан с реда за влизане в Гърция от 1 юли 2020 г., Министерството на външните работи чрез посолството ни в Атина е поставило въпроса пред гръцките власти защо в нововъведения за попълване електронен формуляр от 5-те ГКПП между България и Гърция са посочени само два „Кулата-Промахон“ и „Маказа-Нимфея“. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Към момента не сме получили отговор, пишат още от Външно и съветват българските граждани от утре да преминават само от двата възможни за онлайн регистрация пункта, като се ангажират да продължат да търсят информация за плановете на гръцките власти.

Припомняме, че гръцките власти пуснаха задължителен формуляр за всички, влизащи в страната, който трябва да се попълни до 48 часа преди пристигнето. Нужна е информация за предишни пътувания, адресът, на който ще се пребивава в Гърция и отчет за други планувани "спирки" в страната. След попълване се генерира QR код, който трябва да се представи пред властите на границата. Според подадените формуляри служителите ще преценяват кого да тестват за коронавирус и кого - не.