Във Велико Търново с отстъпка до 10% за местни налози

  • 06 февруари 2019, 13:47
  • Default profile Автор Павел Стаменов
%d1%821

От началото на седмицата жителите на Велико Търново и населените места от общината могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2019 г. След приемането на бюджета в края на миналия месец стана ясно, че ставките за налога върху недвижими имоти и таксата за битови отпадъци остават без промяна. Променя се единствено облагането върху автомобилите предвид законодателните промени, като на 50% от регистрираните возила данъците намаляват или се запазват, а на останалите се увеличават символично с между 80 стотинки и 1,30 лв. на месец.

Вноските могат да бъдат платени на две части - до 30 юни и до 31 октомври. 5% е отстъпката, ако данъците върху сградите и върху превозните средства бъдат платени в целия им размер до 30 април. За такса „Смет“ облекчението е 10%.

Без промяна остават местата, където жителите на Велико Търново и населените места могат да заплатят местните си данъци и такси: централен офис на Общинска данъчна служба, който се намира на ул. „Христо Караминков" №19; изнесен център в Мол Велико Търново – ул. „Оборище" №18; изнесен офис в кв. „Чолаковци” – СОУ „Владимир Комаров”, ул. „Бяла Бона" №9. Плащания се приемат също на касите на „Изипей” и Банка ДСК, чрез пощенски запис и по банков път. Информация за банковите сметки може да бъде намерена на сайта на Община Велико Търново.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!