Във Велико Търново с отстъпка до 10% за местни налози

  • 06 февруари 2019, 13:47
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium %d1%821

От началото на седмицата жителите на Велико Търново и населените места от общината могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2019 г. След приемането на бюджета в края на миналия месец стана ясно, че ставките за налога върху недвижими имоти и таксата за битови отпадъци остават без промяна. Променя се единствено облагането върху автомобилите предвид законодателните промени, като на 50% от регистрираните возила данъците намаляват или се запазват, а на останалите се увеличават символично с между 80 стотинки и 1,30 лв. на месец.

Вноските могат да бъдат платени на две части - до 30 юни и до 31 октомври. 5% е отстъпката, ако данъците върху сградите и върху превозните средства бъдат платени в целия им размер до 30 април. За такса „Смет“ облекчението е 10%.

Без промяна остават местата, където жителите на Велико Търново и населените места могат да заплатят местните си данъци и такси: централен офис на Общинска данъчна служба, който се намира на ул. „Христо Караминков" №19; изнесен център в Мол Велико Търново – ул. „Оборище" №18; изнесен офис в кв. „Чолаковци” – СОУ „Владимир Комаров”, ул. „Бяла Бона" №9. Плащания се приемат също на касите на „Изипей” и Банка ДСК, чрез пощенски запис и по банков път. Информация за банковите сметки може да бъде намерена на сайта на Община Велико Търново.