Взривиха пицария в Чирпан

  • 09 ноември 2012, 11:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0790584461

Пицария, собственост на брат на обвинен по делото "Килърите", бе взривена в Чирпан. Снощи около 19.50 часа униформените получили съобщение, че бомба е гръмнала в заведението на 51-годишния Таньо Вълев. Той е брат на Георги Вълев, за когото прокуратурата поиска доживотна присъда без право на замяна.


Впоследствие, без да бъде обявено официално за продажба, заведението е било дадено за стопанисване на нов човек и персоналът е бил сменен. В Чирпан обаче се говорело, че истинските му собственици си оставят братята Вълеви. 


Взривната вълна е помела две от остъклените врати на входа и потрошила и стъклата на паркирани наблизо автомобили.


По време на атентата пицарията не е работела, но в едно от вътрешните помещения се намирали четирима строители, които ремонтирали през деня. За щастие стаята, в която вечеряли работниците, била далеч и те не са пострадали. Районът около ресторанта е бил отцепен веднага след сигнала за бомбата. Още вечерта са били разпитани свидетели и очевидци на инцидента.


Според първоначалния оглед, става думи за самоделно взривно устройство. Снети са обяснения и от свидетели - очевидци на инцидента. В светлата част на денонощието предстои извършването на повторен оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава от служители на БОП - Стара Загора.