WiFi без пари по улици и булеварди в Смолян

  • 15 юни 2020, 09:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 41502637 1542940395807613 2195714477171671040 n

Община Смолян спечели проект WіFі4ЕU нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия и осигури четири зони за безплатен високоскоростен интернет на обществени места. Първата от тях, където може да ползвате WiFi без пари е в Стария център, на булевард „България“ №71, втората е на улица „Доктор Петър Берон“, до спортните площадки. Третата зона е също на улица „Доктор Петър Берон“, но при Спортния комплекс, а четвъртата – на булевард „България” №12, в ж.к. „Нов център”, около сградата на Родопски драматичен театър.

Зa дa се изпoлзвa дocтъпът, нeoбxoдимo е дa ce cвъpжeтe ĸъм мpeжa WіFі4ЕU, дa пocтaвитe oтмeтĸa зa cъглacиe c ycлoвиятa нa пoлзвaнe и дa пoтвъpдитe cвъpзвaнeтo (повече информация в галерията към новината).

WIFI4EU е отворена мрежа, тя е със свободен достъп и не е необходимо потребителите да се идентифицират по някакъв начин (например използване на парола) за свързване. Порталът за достъп определя автоматично разпознаване на свързали се с нея преди това потребители, така че при повторно използване на мрежата не се изисква свързване.

С въвеждането в оперативна експлоатация на оборудването Община Смолян изпълнява още един ангажимент към гражданите и посетителите на града - да имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места. Общината ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването.