Ямбол с 3 модерни детски градини

  • 30 август 2018, 11:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%af%d0%bc%d0%b1%d0%be%d0%bb6

Три детски градини бяха основно ремонтирани в Ямбол. Предстои следващата седмица те да бъдат официално открити. Церемонията ще е на 4 септември (вторник).

В 10 часа ще бъде открита обновената Детска ясла „Мечо Пух“, от 11 ч. ще е церемонията в Детска градина „Свобода“, а в 12 часа е началният час на  събитието в Детска ясла „Слънчево детство“ към Детска градина „Пламъче“.

Сградите и дворовете на трите детски заведения са изцяло ремонтирани по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“.

Детските градини вече са с топло и хидроизолация, с ремонтирани покриви, нови електрически, ВиК и котелни инсталации, нова дограма, ново оборудване на кухненските блокове и др.

Дворовете са модернизирани с нови съоръжения за игра, обособени в различни кътове, в зависимост от групата и възрастта на децата, положена е ударопоглъщаща настилка.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.