Ямбол се включва в националния информационен ден за осиновяването

  • 26 септември 2014, 05:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53c7ba2a878ac

Община Ямбол се включва в националния информационен ден за осиновяването - 26 септември, съобщиха за kmeta.bg от пресцентъра на общината.


Събитието се организира от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители и Национална мрежа за децата. Партньор на националната инициатива за община Ямбол е Центъра за обществена подкрепа „Усмивка” към комплексния социален център.


На площадното пространство пред общината специалисти от ЦОП „Усмивка” ще имат готовност да отговарят на въпросите на гражданите, а доброволци ще раздават информационни материали. Организираният за пръв път в България национален информационен ден ще даде възможност да се постави началото на традиция, която да промени нагласите към осиновяването у нас и да повлияе върху това процесът да се случва по по-добър начин за децата и осиновителите.


Информационният ден цели:


- да обърне общественото внимание върху темата за осиновяването


- да спомогне за подобряване на имиджа на осиновяването и правенето на стъпки в посока на улесняване разясняване на самия процес


- анонсиране на подкрепата, предоставяна от страна на социалните услуги и неправителствените организации към осиновените и осиновителите. За повече информация на адрес: Ямбол, ул. „Търговска 120”, Комплексаза социални услуги за деца и възрастни – ЦОП „Усмивка”, тел: 046 622056.