Ясни са новите заместници на кмета Пенчо Милков

  • 20 ноември 2019, 11:56
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5

Четирима, вместо петима, ще са новите заместник-кметове на Община Русе. Градоначалникът Пенчо Милков ще ги представи официално днес, но техните имена и длъжности вече изтекоха в публичното пространство.

Златомира Стефанова – досегашен изпълнителен директор на Дунав турс в Русе ще отговаря за секторите икономика и туризъм. Предвид това, че няма да има зам.-кмет по европейско развитие, вероятно и този ресор ще бъде поет от нея. Така тя ще заеме местата на Страхил Карапчански и Даниела Шилкова в Община Русе.

Магдалина Илиева ще поеме ресора на зам.-кмета по строителството инж. Димитър Наков. Работила е в частния сектор, а през последната година е била зам.-кмет по строителството на община Тутракан по покана на кмета Димитър Стефанов.

Димитър Недев е работил в Русенска корабостроителница и Витте Аутомотив. В момента е със собствен бизнес. За него ще бъде отреден ресорът на Наталия Кръстева - „Комунални дейности“.

Най-интересно е назначението за зам.-кмет по хуманитарни дейности. За мястото на бившия вече зам.-кмет Иван Григоров е определен Енчо Енчев – досегашен директор на училище „Ангел Кънчев“. По време на мандата на Божидар Йотов е назначен с конкурс за директор на дирекция „Образование и култура“ на Община Русе. Енчо Енчев се чувства сигурен в назначението си, защото даже вече бил почерпил в училището, което е ръководил. Снощи обаче група социалисти разпространи отворено писмо до Корнелия Нинова, с което се иска Енчо Енчев да не бъде назначаван в екипа на Пенчо Милков

В същото време на първата си пресконференция новият кмет обяви, че с екипа на Общината обмисля да вдигне данъците за превозните средства заради сериозен недостиг в бюджета от 4.4 млн. лева. „Обстоятелствата са такива, че трябват повече пари. Просто има недостиг на средства“, заяви Пенчо Милков, който ще търси помощ от Бойко Борисов и министър Влади Горанов, за да не се стигало до драстичното увеличение от близо 50%.

Колаж: От ляво на дясно: Димитър Недев, Енчо Енчев, Златомира Стефанова и Магдалина Илиева