За хляб и бира от лимец в село Рабово

  • 11 ноември 2017, 18:02
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium 3230 500  5

Изненадите в Източните Родопи за посетителите са навсякъде. В село Рабово, недалеч от яз. Студен кладенец, гостите могат да отседнат за ден - два в Къщата с тепавицата и да опитат хляб, специално приготвен от дива пшеница - лимец.

Предприемчивият собственик се опитва да произвежда и бира от лимец.

Само на 5 км от Перперикон и на 15 минути от Кърджали, туристите могат да отседнат във вила "Мъдрец". От верандата й се открива прекрасен изглед.

Собствениците поддържат и микроязовир, в който предлагат спортен риболов, рибен пикник, разходка с лодка. В менюто задължително присъстват пъстърва на керемида, специален десерт и турско кафе.

Казват, че в Момчилград се приготвя най- хубавото кюнефе - ориенталски десерт, който може да бъде чудесен завършек на празнична вечеря.

Снимка: Проект "Новото тракийско злато"

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!