За нас

Порталът на българските общини www.kmeta.bg е първата и единствена национална медия, посветена на местната власт, която представя в детайли работата на всичките 265 общини в България. Той е част от медийна група „Бранд Медия България”. Всяка община е представена в портала със собствена подстраница. В нея освен актуални новини са описани и проектите на кметовете и екипите им за развитие и благоустройство на общината, културните събития и забележителностите ѝ. Показваме както работата на местните власти в големите общини, така и в малките населени места.  

Над 280 000 българи всеки ден се информират през фейсбук страниците ни за всичко, което се случва в техния град и община. Хиляди българи от страната и чужбина влизат всеки ден на сайта, за да научат последните новости от градовете, които ги интересуват. Порталът предоставя актуална информация на регионално ниво благодарение на голямата си кореспондентска мрежа, обхващаща цялата страна.

Сайтът бе отличен със специалната награда на международния медиен фестивал Mediamixx 2013.

След успешния старт на първия по рода си Национален форум „Кмет на годината”, екипът на Портала на българските общини www.kmeta.bg се превърна и в единствената медия, която всеки месец отличава най-добрите градоначалници в конкурса "Кмет на месеца". Потребителите на сайта имат възможност да гласуват за „Кмет на месеца” в специална секция на www.kmeta.bg, за да определят най-добрия сред избраните градоначалници.