За втори път човек на ГЕРБ става областен в Кърджали

  • 26 ноември 2014, 15:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5475f03c10e6f

Новият областен управител на Кърджали Илия Илиев е шестият по ред след въвеждане на институцията областен управител. За втори път след Иванка Таушанова (2009- 2012 г.) представител на ГЕРБ оглавява областната управа в Кърджали.


"Илиев е човек с политически опит, има подкрепата на всички хора от организацията в област Кърджали, познава спецификата на Източните Родопи и ще може да осъществява добра връзка с правителството", бе първият коментар на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и областен лидер на партията в Кърджали.


45-годишният икономист е председател на общинска организация на ГЕРБ в Кърджали, от три години е водач на групата съветници на ГЕРБ в местния парламент и член на три постоянни комисии по бюджет и финанси, икономическа политика устройство на територията и екология.


По мнение на колегите му от партийна група винаги е остоявал позицията на кърджалийци, познава проблемите на областния град и вече е натрупал сериозен опит в работата на Общинския съвет.  През 2009 г. Илия Илиев участва в местните избори за кмет на Кърджали, а на последните парламентарни избори през 2014 г. е втори в листата на ГЕРБ в 9 Многомандатен кърджалийски регион.


45-годишният икономист е роден в Кърджали, занимава с частен бизнес, той е с тракийски корени, семеен с един син.