Задържаха 15 нелегални мигранти край Царево

  • 06 август 2016, 09:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium police

police

15 нелегални иракчани са задържани при проверка на лек автомобил в района на Царево. Това съобщиха от полицията Бургас. Вчера около 20.30 ч. на около 2 км. от Царево в посока с. Лозенец (по второкласен път), служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил, със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишния Д. Х. от Чирпан. Открили в купето на автомобила 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила, както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие. Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство по чл. 281 от НК (каналджийство). Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

От полицията в Бургас припомнят, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус, със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М. К. от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.