Задържаха издирван от полицията сливенчанин

  • 18 ноември 2015, 12:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 7257 76e0

При акция на полицията е задържан издирвания сливналия Красимир С. по прякор Маратонката, който през лятото успя да избяга от полицейска блокада, съобщава Sliveninfo.com.


Маратонката е хванат на 16 ноември, около 18,30 часа , в град София, при операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен със съдействието на служители от сектор "Издирване" и сектор „Наркотици” при ГД"НП"  и СДВР, освен Красимир С. (46г.) от Сливен е арестуван и И.В.(29г.) от София.


Двамата са криминално проявени за притежание на наркотични вещества, съобщиха от полицията. Красимир С. е обявен за общодържавно издирване с мярка задържане под стража, след като е избягал при полицейска реализация в сливенско село  Стара река през месец май тази година и оттогава се укрива.


При последвалите процесуални следствени действия в задържаните  и жилището обитавано от К.С. в град София,  се намерени и иззети вещества, прекурсори и предмети, необходими за производството на наркотични вещества. Иззети са неистински български документи за самоличност /лична карта и свидетелство за управление на мпс/, ползвани от К.С..


Веществените доказателства са иззети по образувано досъдебно производство на ОДМВР-Сливен за извършено престъпление по чл.354а от НК. К.С. е задържан за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на задържания продължава. 


При акцията в Стара река избягаха трима издирвани, двама от които по-късно бяха задържани. Джипът им е каран от Маратонката.


Още новини от Сливен и региона вижте ТУК