Зам.-министър Георги Костов и кметът на Русе откриха спортна и детска площадка в Тетово

  • 05 септември 2015, 10:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 259da133 c6a2 76e6

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев и кметът на село Тетово Невяна Атанасова откриха детска площадка, кът за отдих и спортно игрище в центъра на село Тетово.


Детската площадка и новоизградения кът за отдих с шах на открито възлизат на 12 500 лева. Финансирането за тях е осигурено по Програмата на Община Русе за малките населени места. Многофункционалната спортна площадка за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса и фитнес на открито е изградена по Програмата за управление на дейностите по опазване на околната среда и е на стойност 10 000 лева. Атракция за децата на Тетово днес беше присъствието на треньора на „Дунав 8806“ Георги Божков, капитана на отбора Зорница Костова и съотборничката й Маргарита Илиева. Баскетболистките направиха демонстрация и зарадваха малки и големи жители на селото.


Кметът на Тетово Невяна Атанасова заяви, че площадката е изградена с общи усилия и доброволен труд на мястото на дива орехова гора. Тя благодари за съдействието на народния представител Пламен Нунев и на кмета Пламен Стоилов. „За центъра на Тетово могат да ни завиждат вече много населени места“, каза още Атанасова.


Русенският градоначалник от своя страна заяви, че промяната тук е много видима. „Тетово е различно, селото се променя и става все по-добро място за живеене. Имате активен кмет в лицето на Невяна Атанасова, която може да разчита на пълната ми подкрепа“, каза още Стоилов. Той се ангажира ежегодно за малките населени места да бъдат удвоявани средствата от бюджета на Общината. Така догодина Тетово ще разполага с 25 000 лева за инфраструктурни обекти. Наскоро в читалището е била монтирана климатична система, а през 2016-а е предвиден и ремонт на покрива. От 1 октомври съществено ще се понижи и цената на питейната вода в населеното място, стана ясно днес.


Зам.-министър Костов заяви, че е видно, че в Тетово се работи в правилната посока и обеща до месец в къта за отдих да се изгради поливна системна, за да може тревата винаги да е зелена.


По-рано днес кметът Пламен Стоилов проведе в кабинета си и работна среща със зам.-министър Костов, в края на която му подари статуетка на символа на Русе – Паметника на Свободата.Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.