Започна фестивалът на хората с увреждания

  • 31 август 2019, 14:10
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium fb img 1567244422612

2000 участници от страна и чужбина събра тази година  13-ят републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Старт на вълнуващото събитие беше дадено от кмета на община Перник Вяра Церовска. Тя приветства всички с добре дошли, че за поредна година се събират в кв. „Цъква“, за да покажат своя талант и умения.  

„За мен е чест да открия това прекрасно събитие, съхранило традициите и българския дух. Нека хубавите емоции и доброто настроение ви съпътстват през двата дни на фестивала. Желая успех на всички участници и журито, което ще ги оценява. Възхищавам се от вашата борбеност и силен дух! Хубав празник“, сподели кметът Вяра Церовска под чиито патронаж се реализира фестивала. 

И тази година 30 гълъби  полетяха високо в небето над Перник като символ на надеждата и хармонията. За поредна година беше обособена алея на занаятите, изпъстрена с десетки занаятчии, които демонстрираха своите умения. Този път гостите бяха изненадани от възможността да наблюдават приготвянето на вкусни гозби. Всички бяха впечатлени от ястията на сръчните жени от Враца. 

Събитието беше уважено от областния управител Ирена Соколова, заместник-кмета Севделина Ковачева, секретаря Радослава Манова и гости от цялата страна. 

Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с  председател естрадната прима Мими Иванова.