Започна изграждането на младежки център в Гълъбово

  • 27 март 2015, 14:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548feeb45403b

До две години в Гълъбово ще бъде построен младежки комплекс, съобщава „Дарик“. Той ще бъде разположен в парка на града, в карето между стадиона, река Сазлийка и кръговото кръстовище. В момента на мястото се намира неизползваема сграда, построена преди години за ритуален дом. От реновация се нуждае и паркът около сградата.


След завършването на комплексът, той ще е най-модерното съоръжение за спорт и отдих в област Стара Загора. Предвижда се той да разполага с основна сграда със застроена площ от 765 м2 и разгърната площ от 1237 м2. В младежкия център ще бъде разположена лятна сцена с площ 108 м2, зелена сцена, детска площадка, читалня и изложба на открито. Към него ще бъде изграден и фитнес. В рамките на проекта ще бъде изцяло реновирана парковата среда около младежкия център с обща площ 45 872 м2.


Това е най-голямата инициатива на публично-частно партньорство в общината. Тя е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС, в която до момента са вложени над 3,3 милиона евро. Община Гълъбово ще изгради за своя сметка предпазни диги по река Сазлийка, които да предпазват центъра от заливане при високи нива на речните води.


На официална церемония днес беше дадено началото на изграждането на младежкия център. Специални гости на събитието бяха заместник-министърът на енергетиката Николай Николов и областният управител на Стара Загора Георги Ранов, а благословията си за успеха на начинаниетодаде Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион.


 „Вярвам, че корпоративната социална отговорност е елемент от съвременната бизнес практика и бизнес култура и дава възможност на всяко предприятие да преуспее, намирайки подкрепата на местната общност", каза заместник-министърът на енергетиката Николай Николов.