Започна изкърпването на пътя Симеоновград-Стара Загора

  • 16 май 2016, 13:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 cfe6 3ef0

Разпореденият от премиера Бойко Борисов ремонт на пътя Симеоновград - Стара Загора (през Опан) вече започна, по-малко от денонощие след като вчера премиерът Бойко Борисов лично нареди дупките по трасето да изчезнат.


В началото на ремонтните работи се увери лично на място областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той изиска точна справка от директора на Пътно управление Радостин Ламбрев за предвидените за тази година за машинни кърпежи участъци в региона. На пътя Симеоновград - Стара Загора, в 3-километровата отсечка, която попада на територията на област Хасково, ще бъдат направени 1500 квадратни метра машинни кърпежи.


Общо в региона ще бъдат изкърпени 25 хиляди квадратни метра от републиканската пътна мрежа и 2 хиляди квадратни метра от стария участък на АМ“Марица“.
Кърпежите по пътя Симеоновград – Стара Загора ще бъде завършени до сряда, увери инж. Ангел Паскалев, началник на Районна пътна служба Харманли.


Обещанието си той даде пред областния управител Станислав Дечев. Забавяне ще се получи единствено, ако времето попречи на работата на пътната фирма. Като цяло този път е за основен ремонт и ще бъде заложен в бюджета за следващата година.