Започна Националната седмица на четенето в Перник

  • 22 октомври 2018, 14:34
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium pa110552

Започна Националната седмица на четенето в Перник. Тя ще продължи до петък, 26 октомври. Неин организатор е Министерството на образованието и науката. 

Като най-голямото книгохранилище на територията на региона, Регионална библиотека „Светослав Минков” беше предпочетена от децата и техните учители като мястото, което да посетят в Седмицата на четенето. Библиотекарите са подготвили интересни презентации и забавни игри. В програмата на посещенията в Националната седмица на четенето ще се включат - ОУ„Кракра Пернишки”, ОУ „Св. Ив. Рилски” и  СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон”.

Целта на Националната седмица на четенето е да се насърчава и повишава грамотността на учениците. Над 3000 събития в цялата страна включват разнообразни игри, състезания, представяне на книги и национален маратон на четенето. Домакин на събитието тази година е Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

За първи път Институтът по български език към БАН е разработил игрова надпревара за особеностите на българския език за учениците от 5, 6 и 7 клас. Участието в надпреварата е на доброволен принцип.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!