Започна разследване на взрива в „Арсенал“

  • 17 октомври 2018, 11:42
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%90%d1%80%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%bb 1

„В 8.53 часа днес на тел. 112 е подаден сигнал за реализиран взрив в завод в завод „Арсенал“. Пострадали са шестима, петимата са с обгаряния, а един е с гръдна травма. Разговаряли сме с лекарите, няма опасност за живота им. Ако се наложи транспортиране до София ще бъдат осигурени трасета“, каза днес по повод инцидента в казанлъшката оръжейница старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОДМВР Стара Загора. 

„На този етап няма как да кажем каква е причината за инцидента. Тепърва започва оглед на местопроизшествието. Според събраните данни е образувано досъдебно производство по чл.131 от Наказателния кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди“, обясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Шестима души са пострадали при запалване в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“ в Казанлък, съобщиха от ръководството на оръжейницата. Инцидентът е станал около 8.30 часа днес.

Всички пострадали са мъже, откарани са в Спешния център на Казанлък. Единият от пострадалите е в по -тежко състояние, но без опасност за живота.

Останалите са с различни повърхностни наранявания, но също без опасност за живота. Оказва им се медицинска помощ.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. Това са : с Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. и Митко С. Най- тежко е пострадал 23- годишният Димитър Д. Той е транспортиран в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора.

Причините за локалното запалване се изясняват. Няма опасност за разрастване на аварията.

Припомняме, че на 25 април 2016 г. в същия цех на завода при взрив загинаха бившият зам.-директор на завод 3 Върбан Пешков и монтьорът Румен Райчев. Двамата починаха вследствие на тежки изгаряния след взривен барут. Възпламеняването е станало при настройване на оборудване.