Започна ремонтът на  изхода на Троян

  • 09 октомври 2019, 17:22
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd3

Областният управител Ваня Събчева, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски инспектираха началото на строителството на новия обект – ремонта на път II-35 – изход Троян. Дейностите реално започнаха днес.

Второкласният път II-35 е част от републиканската пътна мрежа. Той преминава през територията на трите области Плевен, Ловеч и Пловдив. На място днес директорът на ОПУ – Ловеч инж. Георги Грозданов докладва извършеното по подготовката на участъка за ремонт. Той е на територията на град Троян и селата Бели Осъм и Балканец, като началото е при км 80+921, а краят при км 84+725, в регулацията на с. Балканец. Дължината на участъка, на който ще се извършат ремонтни дейности, е 3,804 км, а ширината на настилката е от 6,00 до 7,00 м с две ленти за движение. Състоянието на настилката на дължина 3,050 км или 80 % от пътя е лошо и средно на дължина 0,754 км или 20% от общата дължина. В отсечката има три големи съоръжения.

Проектът, който стартира, предвижда демонтаж на бетонови бордюри,  на съществуващата предпазна ограда, почистване и профилиране на банкетите и на съществуващите водостоци. Ще бъдат положени пластове от скален материал с различна дебелина, на битумизиран трошен камък, пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще бъдат повдигнати съществуващи дъждоприемни шахти и положена хоризонтална маркировка и изградена вертикална сигнализация.

Зам.-министър Николай Нанков подчерта, че този проект - вход-изход на Троян, е от изключително значение за развитието на града и региона и правителството на ГЕРБ отчита това, има важно социално и икономическо значение и е основна пътна артерия на най-високия проход през Стара планина. Ремонтът на изход Троян ще се изпълнява със средства от бюджета на АПИ.

Както е известно, през 2018 г. завърши ремонтът на друг участък от път II-35 – вход Троян откъм Ловеч. Той също бе финансиран от държавата, а дейностите на него възлизаха на над 3 млн. лв.