Започва Европейската седмица на спорта

  • 10 септември 2016, 10:48
  • Default profile Автор Атанас Кирачин
Medium imgp7402

imgp7402

Европейската седмица на спорта стартира днес с танцови флашмобове в редица градове на страната. Откриващото събитие ще е в Пловдив от 11 ч., пред сградата на Общината на пл. Стефан Стамболов. Официалният старт на Европейската седмица на спорта #Be Active в България ще бъде даден с флашмоб, като в общата хореография ще се включат 11 спортни и танцови клуба, както и ученици от спортно училище "Васил Левски" в града под тепетата.

Сред официалните гости на събитието се очаква да бъдат министърът на младежта и спорта Красен Кралев, спортните легенди Йордан Йовчев, Николай Бухалов,  Пенка Стоянова, Милко Арабаджийски, както и Спортист № 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова.

FlashMOVE ще завърши с танцов концерт, в който клубове ще представят собствените си стилове танци. Събитието се организира от Сдружение БГ Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Сродни събития ще се проведат и Плевен, Сливен, Казанлък, Свищов, Карлово, Сопот, Монтана, Горна Оряховица, Ямбол.

От 14.30ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на „Европейската седмица на спорта“ в Национална спортна академия пред сградата на Ректората. По-късно тя ще подпише меморандум за сътрудничество като част от националната инициатива „Спортът за толерантност“. НСА пък ще отвори врати за всички желаещи да се запознаят със спортовете, които се практикуват в академията.

В рамките на "Европейската седмица на спорта" на 13 септември от 10:00 часа на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград ще бъде открита Спортна панорама. Поканени са и всички 52 спортни клубове от града. Очаква се на събитието да присъстват над 1500 ученици и спортисти, като 1000 от тях да се включат и в спортните прояви.

На 15 септември, когато ще се отбележи Европейския фитнес ден Община град Добрич ще предостави за безплатно ползване фитнес залата на ул. „Иван Хаджи Вълков“ № 10 и уредите на открито в Градски парк „Свети Георги“, в Спортен комплекс „Простор“ и до Спортен комплекс „Изида“.