Започва пълна проверка на жп прелезите във Великотрърновско

  • 13 ноември 2014, 11:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54649adb8e09e

Областният управител проф. д-р Георги Камарашев е поискал от кметовете на населените места и от отговорните институции пълна справка за състоянието на жп прелезите на територията на Област Велико Търново, информираха от неговата пресслужба.

Информацията, която губернаторът изискал трябва да включва три компонента - състояние на бариерите, състояние на светлинната и звукова сигнализация, и състоянието на пътните знаци.


Проверката е предизвикана след сигнал на жители от село Лесичери. От няколко месеца с риск за живота си те пресичат жп-линията, по която преминава и влака София-Варна. На прелеза е имало бариери и светлинна сигнализация, но от известно време те липсват.


Областният управител днес посети мястото и сам се увери, че няма бариери, няма светлинна и звукова сигнализация, а пътните знаци не са поставени по правилата или ги няма.


Проф. д-р Георги Камарашев проведе среща с ръководството на БДЖ в Горна Оряховица. Той постави срок до 10.00 ч. в понеделник нередностите да бъдат отстранени, бариерите да бъдат поставени и светлинната сигнализация да работи. Областният управител лично ще провери в понеделник как и извършен ремонта.