Започва ремонт на 60 улици в Търговище

  • 17 април 2013, 07:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a15db5613a2

Ремонт на 60 улици в Търговище започва от днес, съобщиха от общинската администрация. Отделените от общината средства са в размер на 65 хил. лв. Цялостното пролетното освежаване на инфраструктурата в града ще обхване 3000 кв. м.

Ремонтът започва от бул. "Сюрен" и ул. „Трети март". За Kmeta.bg главният инженер на общината Валентина Йорданова каза, че улиците "Мургаш" и "Морава" ще бъдат изцяло преасфалтирани и се планира пътищата в околните села също да бъдат ремонтирани. "Промени в маршрута на градския транспорт няма да има. Движението за леки автомобили няма да бъде спирано. Пролетните ремонти ще бъдат възможни и със съдействието на ОДМВР-Търговище", допълни тя.

От общината уточняват, че запълването на дупките ще става с топла асфалтова смес. По думите на инж. Йорданова, че този метод може да се прилага при положителни температури над 5 градуса и сухо време. По този начин ще бъде обновена инфраструктурата както в града, така и в крайните квартали "Запад - 1", "Запад -2" и "Запад-3".

Ремонтните дейности на инфраструктурата в града стартира още през зимните месеци. Тогава участък от 350 кв. м. е бил обновен със студена смес. Инж. Валентина Йорданова обяснява, че този метод позволява закърпване на улиците при неблагоприятни условия. "Около 80% обработените тогава пътища са в отлично състояние към днешна дата", каза главният инженер.