Заработи COVID кабинет в поликлиниката в Шумен

  • 26 ноември 2020, 09:33
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium img 0683

COVID кабинет за преглед и консултации на пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция работи в „Диагностично-консултативен център 1“ в Шумен (бившата поликлиника в града).

"В кабинета ще се преглеждат пациенти със симптоми на COVID-19, които се чувстват зле и са със симптоми - с температура, с кашлица, със задух или усещане за задух. Очакваме хора, на които личният лекар е болен в момента или го няма по някаква причина", обясни управителят на ДКЦ 1 д-р Миглена д-р Ангелова и уточни, че това не е спешен кабинет и тежките случаи няма възможност да бъдат поети.

Освен преглед по преценка на място ще се правят пулсоксиметрия, кръвни изследвания, рентгенова снимка и бърз антигенен тест.

Регионалната здравна инспекция предостави на „ДКЦ 1“ - Шумен 200 броя антигенни теста, от своя страна здравното заведение също е закупило определено количество от тестовете за нормалното функциониране на кабинета. Осигурени са необходимите предпазни средства за работа на медицинските екипи, както и препарати за дезинфекция.

Ковид зоната е обособена в северната част на сградата, като помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 8 до 12 часа и от 12.30 до 16.30 ч. С цел да се избегнат струпванията на хора, посещенията стават след предварително записване на телефон 0895 414 747 между 8.00 и 9.00 ч.