Затварят за нощни ремонти тунела след Бачковския манастир

  • 22 юли 2016, 05:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 aa1e f412

До 25 юли т. г. движението от 22 ч. до 6 ч. през тунела след Бачковския манастир между Асеновград и Смолян ще се пропуска на интервали от 2 часа, поради извършване на ремонтни дейности. Движението в съоръжението се извършва двупосочно в една лента и се регулира от светофар, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.


По лот 14 от „Транзитни пътища V“ в момента се извършва ремонт на още два тунела в същия участък - в района на Асеновград и в близост до Бачково.
До 3 септември е временната организация на движението, въведена в тунела близо до Асеновград. Движението се осъществява двупосочно в една лента. Трафикът се регулира от светофар.


Тунелът при Бачково е изцяло затворен за движение. Трафикът се осъществява без затруднения по обходен път, който е встрани от съоръжението. Обходното трасе е в добро състояние. То беше ремонтирано преди началото на строително-монтажните дейности в тунела.


Ремонтът на трите съоръжения включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление, уточняват от АПИ.


По време на строително-монтажните работи е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.