Затвор за шофьора от Малорад, погубил дъщеря и съпруга

  • 09 декември 2014, 14:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 547c62655365f

Шофьор от врачанското село Малорад ще лежи четири години в затвора, заради зверската катастрофа, при която загуби най-близките си - дъщеря и съпруга. Делото срещу Георги Александров в Окръжния съд приключи само в едно заседание, тъй като подсъдимият се призна за виновен.


Фаталното произшествие е станало на 17 април по пътя за ферибота в Оряхово. На разклона за село Веслец, управляваният от Георги „Нисан” прелетял в насрещното платно и се забил в „Сеат”. От жестокия удар издъхнала на място 15-годишната му дъщеря Глория, която учеше в школото по изкуствата „Отец Паисий” във Враца. Съпругата му Верка пък починала от травмите си по-късно в болницата.


На косъм от смъртта се разминала другата му дъщеря – Боряна, но лекарите все пак я спасили, а съучениците й от училище „Христо Ботев” събрали средства за лечението й с дарителска кампания. При инцидента са били ранени малката Марина и дядо й Валери Гаджански, които били в другата кола.


Все още смазаният от мъка шофьор поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Като взе предвид, че Георги е въртял волана с отнета книжка и леко пийнал, председателят на състава Агнеса Ставарова му наложи наказание от 6 години. Но след редукция на една трета от наказанието, той ще изтърпи четири години, при това при общ режим в затворническо общежитие.