Затворен път в Плевенско, паднали дървета и хиляди счупени клони затрудняват движението в града

  • 17 януари 2016, 11:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 953ec850 8681 f0b9

С 5 снегорина и дежурни екипи работи „Паркстрой”  в Градската градина в Плевен. Снегът там е около 25 сантиметра. Разчистват се основните алеи, така че да има проходимост за пешеходците, информират от общинската фирма. Екипите на фирмата работят и около Каскадата, Мавзолея, района пред Централна поща, галерия "Дарение Светлин Русев". Снегорините на „Паркстрой” чистят и правят проходи по централния площад, където е минал голям снегорин.


Работниците започнаха чистенето на снега още снощи, но снегът беше малко. И в момента продължава да вали мокър сняг в Плевен и областта.


Пътят Телиш-Девенци е затворен, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. И апелират гражданите да предприемат пътувания само при първа необходимост и под специални мерки за безопасност, както и да бъдат търпеливи.


100-годишно дърво е паднало в Градската градина в Плевен. Хиляди са нападалите клони в резултат на навалелия тежък сняг, съобщиха от фирма „Паркстрой”. Паднало дърво на пл. "Македония" е затиснало пет автомобила. Фирмата отстранява отчупени големи клони на Гаровата градина, които пречат на движението на тролейбусите. Работи се е и на ул. "Българска авиация", където големи клони са затворили пътя, в района до бензиностанцията. Стеблата на дървета на ул. "Средна гора", "Сан-Стефано", "Дойран" - до ЦРД, са счупени и с нападали клони. Голям клон на дърво се е откършил и на ул. „Васил Априлов”, както се вижда от снимката на фотографа Жоро Попов.