Затворен за движение е мостът в Радювене

  • 11 юли 2018, 19:16
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium most

Затворен за движение е мостът на река Тоша в ловешкото село Радювене. Това е решила комисия, назначена от областния управител на Ловеч Георги Терзийски. Преминаването ще става по обходен маршрут - Ловеч – Угърчин – Орляне – разклон за с. Катунец и обратно

В резултат на обилните дъждове този месец при разчистване на коритото на реката на 10 юли са констатирани частични разрушения в зидарията на крилото и устоя в края на мост при км 9+836, страна Угърчин. Високото ниво на водата не позволява детайлен оглед и не може да се установи степента на подравяне на крилото и устоя. По настилката в района на моста не се наблюдават значителни деформации и разрушения.

С оглед предотвратяване на нови разрушения по съоръжението и пътната настилка Областното пътно управление е ограничило на 10 юли движението на моторни превозни средства с обща маса над 10 т.

След огледа на комисията и инспекция на съоръжението от отдел „Пътни съоръжения” към Института по пътища и мостове и констатираното състояние на моста, се взе решение той да бъде е затворен.

Съоръжението в с. Радювене е запънат свод от каменна зидария на един отвор 6,00 м, строен около 1948 година. Ширината на настилката е 5,90 м, а между парапетите – 6,10 м.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!