Затвориха пътя Белица-Загражден-Давидково

  • 04 октомври 2015, 08:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ba5878a25

Пътят Белица-Загражден-Давидково е затворен за движение от тази сутрин. Поради нарушение на пътната настилка не може да се преминава през в участъка от 13 до 18 километър. Затруднено е и движението при 43 километър по пътя Асеновград – Смолян, където има заграждения, заради проявил се срутищен процес в дясно платно, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Укрепителните дейности ще се изпълняват без движението да се спира изцяло. Срокът за извършването им е до 25-ти ноември. Движението по пътя на 4 км след село Гълъбово се осъществява само в едната лента, заради попълване с трошенокаменна настилка на пропаднал от свлачище участък. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в двете посоки на с. Храбрино. Ремонтни дейности се извършват и по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, където е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица.


Обходният маршрут е по пътя Стара Загора-Поповица. Ограничението е валидно до 31 декември. Затворен за движение е проходът „Превала” поради извършващи се ремонтни дейности.