Затворници искат повече книги

  • 11 юли 2018, 15:01
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium knigi 4

Лишените от свобода, излежаващи присъди в затворническото общежитие в с. Дебелт (община Средец), получиха като дарение книги с художествена литература и учебни помагала.

Затворниците са споделили със заместник-областния управител Владимир Крумов, че желаят библиотеката на общежитието да бъде обогатена. Лишените от свобода са част от екипите, които Областна администрация сформира за почистване на речните корита в областта.

Книгите, които вече са на разположение в общежитието идват от училище „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Карнобат, където има богата библиотека с много повтарящи се екземпляри. Книгите не са част от задължителната и препоръчителна литература на учениците и няма възможност да бъдат съхранявани.

 „Когато ми споделиха, че имат нужда от книги, приех молбата им много лично. Често хората се обръщат към мен с различни искания, но до момента никой не беше отправял апел именно за повече книги. Скоро след това стана ясна и ситуацията на училището в града, където живея - оттам пък са загрижени, че няма как да съхранят добре голямото количество литература. За книгите казват, че лекуват и могат да променят живота на хора, надявам се да имат своя положителен ефект и върху хората в затворническото общежитие“ - коментира зам. областният управител Владимир Крумов. 

Сред книгите има и учебни помагала, излезли от актуалната образователна програма, но информацията в тях може да се ползва. До момента книгите и пособията са били складирани в приземните етажи на училищната сграда, където условията не са подходящи.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!