Здравният министър подкрепя исканите 328 млн. лв. от НЗОК

  • 15 юли 2014, 12:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53bd48d21d3d3

Министърът на здравеопазването Таня Андреева ще подкрепи исканите от Надзора в НЗОК 328 милиона лева актуализация на бюджета на касата. Това съобщи лично д-р Андреева при посещението си в Пловдив.

Според нея Министерството на финансите ще определи какви са възможностите, но надзорниците са били убедителни в анализите си. Актуализацията ще се гледа утре на заседанието на Министерски съвет, като по предварителна информация е обсъждано, че могат да се отделят 225 милиона.


Според Таня Андреева голям проблем в момента създава на касата безконтролното разкриване на лечебни заведения. Само през последните четири години са разкрити 50 нови лечебници, което струва на НЗОК около един милиард лева.


В Пловдив министър Андреева бе за откриването на 5 обновени и новосъздадени структури в двете бази на Университетската болница "Свети Георги". Сред тях са Клиниката по токсикология и отделенията по диализно лечение и по професионални заболявания, които бяха реновирани със субсидия от министерството на здравеопазването в размер на 1 милион и 400 хиляди лева.


В Пловдив заработи и първият извънстоличен Сектор за стволовоклетъчна трансплантация, изграден със средства на болницата. Здравният министър посети и базата на Университетска болница на "Пещерско шосе", където от тази пролет функционира високотехнологичен Център по образна диагностика на онкологични заболявания.


*Още новини от Пловдив четете тук