Златна значка „Русе“ и почетна грамота „Партньор на общините“ за дарителя Николай Събев

  • 24 октомври 2016, 14:32
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium 3 4

2

Кметът на Русе Пламен Стоилов връчи почетна грамота „Партньор на общините“ на управителя на „Еконт Експрес“ Николай Събев, която се присъжда от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На церемонията присъства и заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански.

Стоилов, в качеството си на член на Управителния съвет на НСОРБ, връчи наградата на Събев – плакет и грамота за осъществяване на проекти в областта на културата, изкуството, образованието и масовия спорт в Община Русе. „За мен е изключителна чест да Ви връча тази грамота като признание и знак на благодарност за нашето дългогодишно партньорство. За да успее в развитието си, един град трябва да обединява хората и да реализира успешен бизнес. Във Ваше лице виждам истински русенец, милеещ за града си, без чиято подкрепа много проекти не биха били реалност. Вярвам, че ще продължим да работим активно заедно“, заяви кметът.

Събев отбеляза, че Фондация „Русе – град на свободния дух“ е спечелила неговото доверие с дълбокото послание, което притежава, обединявайки хората в името на по-доброто бъдеще. „Град на свободния дух“ е не просто формално име, а носи идея и смисъл“, добави той.

4

Стоилов връчи на Николай Събев златна значка на Русе, като един от посланиците на нашия град. „Вие сте човек, който напълно я заслужава – знаещ, можещ, обичащ града си русенец, чиито приоритет и фокус са хората, развитието и споделянето на знания.“

На 4-ти октомври 2016, „Еконт Експрес“ ООД и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ получиха награда в категорията „Партньорство“ в Първите годишни награди на „Глобален Предприемачески Мониторинг“ (GEM) – България. Съвместната програма на Фондацията и ВН – Социален проект на Еконт под мотото „Знание и растеж" стартира през 2016 г., с акцент върху финансирането на проекти, които подкрепят знанието и имат за цел да създават условия за свободно развитие и усвояване на нови умения. От 2014 г. насам „Еконт Експрес“ е основен партньор на Фондацията при осъществяване на нейната програма.

Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.