Златният учител на България с лекция в Банско

  • 09 април 2019, 06:55
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium conference 2705706 960 720

Професионална гимназия по електроника и енергетика-Банско става домакин на Национално състезание по приложна електроника, което ще се състои на 11-13 април. Събитието се организира за осма поредна година от Министерство на образованието и науката, с партньорството на Търговска верига „Елимекс”. За първи път ще се проведе в Банско, като е под патронажа на кмета на общината Георги Икономов. Тази година в състезанието ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от различни градове в страната пред компетентно жури.

Подготовката в ПГЕЕ Банско тече с пълна сила. Училището ще участва с два отбора, с ръководител инж. Димитър Денизов, представени от Сиян Питов и Любомира Пчелина - в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които спечелиха безапелационно всички първи места на Регионалния кръг на състезанието през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.

Домакините са подготвили атрактивна демонстрация на роботи и дронове с цел ранно професионално ориентиране за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла, ще изнесе публична лекция на тема „Най-новите тенденции в областта на роботиката и мехатрониката“, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, наричан „Златния учител на България”, ще представи „Технология на моженето“.

Снимката е илюстративна