Знаете ли, какво казват във Франция? Шампанското е най-добрата руменина за лицето

  • 14 юли 2019, 09:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium seine river 999969 960 720

Днес страната на пенливото вино, горещата любов, Клод Моне и висшата мода чества своя национален празник! Франция е сърцето на Европа! Тя е най-голямата страна в Европейския Съюз. Всяка година над 70 милиона туристи остават запленени от внушителните Айфелова кула и Триумфална арка, съкровищницата на световното изкуство - Лувъра, величествената "Парижка Света Богодорица", съвършенството на Люксембургската градина и романтичното плаване по каналите на Сена... Всичко това е събрано в шепата на Париж.

Но най-големите забележителности не са единствения чар на френската столица. Тук измежду архитектурни вековни шедьоври, път си проправят малки каменни улички, с богато отрупани цветни балкони на къщите около тях. Бреговета на най-голямата държава в ЕС мие Атлантическият океан и Средиземно море, което превръща Франция в топ дестинация за плажен туризъм. 

На 14 юли французите гордо вдигат наздравица с шампанското, което само те най-добре знаят как да правят! Освен елегантния алкохол страната е дала на света "уроци" по стил, финес, мода... както и голяма част от така вкусните сирена. Красиви малки градчета, спиращи дъха Алпийски пейзажи са вдъхновявали редица художници като Пиер-Огюст Реноар, Едгар Дега, Клод Моне, родени под френското слънце. 

На фона на това и по повод днешния празник, нека се насладим на някои от най-красивите, изтънчени, провокативни и толкова актуални цитати за Кралицата на шампанското и модата - Франция:

"Ако не знаеш, какво да кажеш, говори на френски!" - Луис Карол

"Във Франция всичко, без значение какво, се прави със смях, даже и престъплението." - Оноре де Балзак

"Във Франция няма зима, няма лято и няма морал. За сметка на тези недостатъци е прекрасна страна." - Марк Твен

"Знаете ли, какво казват във Франция? Шампанското е най-добрата руменина за лицето." - Артър Милър

"Когато заявяват любов към Франция, те имат в предвид любовта към храната." - Ивлин Уо

"Ако искаш да бъдеш елегантен пиши на френски." - Ъруин Шоу"

Французите даже казват, че колкото по-висша е културата, толкова по ниска е целувката." - Валентин Черних