Звездев готви близо 500 порции кавърма за Сурва

  • 27 януари 2019, 08:55
  • Default profile Автор Станислава Антова
07 9 678x381

За четвърта поредна година на естрадата в Централния градски парк в Перник шеф готвач Иван Звездев ще направи кулинарно шоу и ще приготви сурвакарска кавърма. Проявата е в рамките на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва 2019" и стартира днес, 27 януари, в 11 часа.

На шоуто ще присъстват фолклорната певческа група „Граово“ при НЧ „Васил Левски -1968 г“ с. Рударци и няколко индивидуални изпълнители на граовски песни, разказвачи с граовски хумор. Със свои изпълнения ще се представи и ансамбъл при НЧ „Зора-1858 г“ от град Дупница, с режисьор-хореограф Дилиана Диканска.

По рецептата на Звездев ще бъдат приготвени около 400 - 500 порции свинска кавърма. Тя включва 60 кг свинско месо, кромид лук – 20 кг, пресни печурки - 10 кг, печени червени – 10 кг, олио – 5 л, масло – 1 кг, моркови- 4 кг, червен смлян пипер- 400 гр, чубрица- 80 г, сол- 1 кг, смлян черен пипер – 50 гр.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!